25.10.2021

Keda kiita leiva eest?

Oktoobrikuus oli Lepatriinu Lasteaia kõikides rühmades palju juttu leivast ja sellest kuidas jõuab leib meie toidulauale.

Tähistati rahvusvahelist leivapäeva. Räägiti erinevatest teraviljadest, veskist, jahust, viljakoristusest. Vaadeldi erinevaid viljataimi, põllukoristus tööriistasid ja masinaid. Jahvatati kaerajahu. Meisterdati soolataignast kakukesi ja viljapeade mandalad. Arutleti koka ja pagari ameti üle. Räägiti tervislikust toitumisest, toiduhügieenist ja sellest, miks kokk mütsi kannab. Küpsetati leibasid ja  valmistati võileibasid. Valmistati riivleivast vahukoorega magustoitu. Mõistatati mõistatusi leivast, õpiti vanasõnu. Söödi mitmeid erinevaid leibasid ja leivatooteid.

Koostöös meie toitlustajaga Baltic Restaurants said  lapsed ja personal ühe nädala jooksul lõunasöögi kõrvale erinevaid, värskelt ahjust tulnud soojasid leibasid. Maitsesime pärmita rukkileiba, seemneleiba, mõisa leiba, kiviahju pätsi jõhvikatega ja odrakaraskit  keefiriga.

Kiidame kõiki tublisid õpetajaid, kes lastele nii põnevalt leiva teemat tutvustavad. Kiidame ka meie toitlustajat, kes meie leivanädalat uudsete ja maitsvate leivatoodetega rikastas. 

Küll maitseb leib hästi!

Natuke pilte 

Kertu Mellikov

Direktor