27.04.2022

Noorte kokkade superkursus Tallinna Teeninduskoolis alustab septembris 2022

Tippkokkade kaasamine kutseõppesse ei ole midagi erakorralist, küll aga on erakorraline sügisel Tallinna Teeninduskooli ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu ning Külalislahkuse Klastri ühistööna alustavatel kursustel tippkokkade hulk ja tase tervikuna. Kui oled kaalunud koka kutset, siis sügisel alustav kursus on erakordne võimalus õppida parimate õpetajate käe all ja panna tugev alus oma karjäärile gastronoomiamaailmas.

Kokaõpe, mis 1-aastaga annab korraliku baasettevalmistuse alustamaks tööd tipprestoranide köögis, on mitmeti erakordne. Esiteks ei ole kunagi ühel kursusel kaasa löönud selline hulk oma ala tegijaid. Kokku on oma osalemist kinnitanud 14 peakokka, kes on sisuliselt kokkade koorekiht meie koduriigis, kuid kelle kuulsus ulatub palju kaugemale. Teiseks on kursus võtnud eesmärgiks koolitusprogrammi integreerida mentorprogramm, et tagada õpilaste pidev areng ja soov edasi pürgida. Iga õpilane saab endale mentori, kelleks on üks kursusel osalevatest tippkokkadest. Mentorprogrammi juhib Elari Killumets, mees, kes on mentoriks paljudele tippjuhtidele ja aitab kaasa nende edulugude elluviimisel.

„Tallinna toidukultuur on maailmatasemel, mida tõestab ka Michelini hindajate Eestisse tulek – head toiduelamused on paljude turistide jaoks sihtkoha valikul olulised. Nii paljude tippkokkade osalemine uute kokkade õpetamisel näitab, et nad hoolivad järjepidevusest ning hoiavad meie toidukultuuri kõrgel tasemel panustades rohkemgi kui neilt oodatakse,“ ütles abilinnapea Joosep Vimm.

 

42 nädala jooksul läbivad kokad koolituse, mis sisaldab olulisel hulgal praktilisi tunde kooli laboriköökides, aga ka reaalset tööpraktikat ettevõtetes. Ja ilmselgelt pakuvad oma ettevõtteid praktikabaasideks ka õppes osalevad tippkokad. Õppekava katab kõige esmasematest oskustest-teadmistest nagu toiduhügieen ja toitlustuse alused kuni põnevamate ja keerulisemate väljakutseteni – rahvusköögid Prantsusmaast Jaapanini, menüü koostamise alused ja kalkulatsioonid kuni peente praktiliste harjutusteni köögis, mille seas on oskuslikke tehnikaid toiduvalmistamise ja serveerimise ning kaunistamiseni välja. Kevadel sooritatakse kutseeksam ja seejärel on ilmselt igal lõpetajal võimalus valida millises restoranis tema karjäär jätkub.

Kursuse eestvedaja Kristjan Peäske sõnul on tippkokkade kaasamine sellises mahus erakordne ja väga oodatud samm: „Kõik tänased tipud on alustanud algusest. Ja see, et nad on nii kaugele jõudnud, on sageli seotud nende õpetajatega, eeskujudega. Usume, et siit kursuselt kasvavad meie tuleviku tegijad, kokad, kelle saavutuste me veel kuuleme ja kelle üle saame uhkust tunda!“

Sisseastumisdokumente võtab Tallinna Teeninduskool vastu alates 25.aprillist. Täpsem info vastuvõtu kohta siit: https://www.teeninduskool.ee/?page_id=10#kesk

Vaata, millised tippkokad osalevad kursusel õpetajatena: 
https://ehrl.ee/2022/04/18/noorte-kokkade-superkursus-tallinna-teeninduskoolis-alustab-septembris-2022/ 

Kursuse korraldamist toetab Tallinna ettevõtluskeskus.

Uudise rubriigid: