14.10.2021

Osalesime pudruprogrammis

Meie koolile on juba traditsiooniks saanud tähistada oktoobrit kui pudrukuud.
6. klassid võtsid osa pudruprogrammi üleskutsest. 6.a klass valmistas pudru ja 6.c klass kõrvitsapüree, mida pudru valmistamisel kasutati. Korraldajad kutsusid üles ka allesjäänud pakendeid taaskasutama ja nendest uusi asju meisterdama. 7. klassi poiss Marcus tegi vanast kaerahelveste pakist ravimtee karbi.

Õpilasi juhendas ja innustas pudruprogrammis osalema õpetaja Sirli Pillenberg.

Proovi ka maitsvat kõrvitsa-manna-nämmat koos jõhvikamoosiga

Koostisosad:

  • 3dl kõrvitsapüreed (700g kõrvitsat)
  • 70g mannat
  • 0,25l piima
  • 0,25l vett
  • veidi võid
  • veidi himaalaja soola
  • veidi jaggeri suhkrut
  • kardemoni
  • kaneeli

Jõhvikamoos:
Pane 2dl jõhvikaid koos vähese veega potti, aja keema, lisa ½ dl pruuni toorroosuhkrut, kuumuta 5 min.

Pudru valmistamine:
Puhasta kõrvits, koori ning lõika viljaliha kuubikuteks. Seejärel hauta potis vähese veega pehmeks, püreesta saumikseriga. Kõrvitsapüreele kalla juurde vee-piima segu, sega korralikult läbi ning pane tulele. Lase keema. Lisa pidevalt segades manna ning kuumuta 5 minutit. Maitsesta puder soola, suhkru, kardemoni ning kaneeliga.
Tõsta väikesesse kaussi jahtuma, pane peale jõhvikamoosi triip ja raputa üle kaneeliga, kaunistuseks sobib melissileht.

Head nautimist!

Vaata pilti valminud pudrust ja pakendi taaskasutusest siit