Liigu sisu juurde
Juurdepääsetavus
 °C
Otsi informatsiooni, teenuseid jne

Parima toiduaine Tallinna eriauhinna sai alkoholivaba rabarberivahuvein

Parima toiduaine Tallinna eriauhinna sai alkoholivaba rabarberivahuvein

Tänavuse Eesti parima toiduaine konkursil pälvis Tallinna eriauhinna Peenjoogivabriku Nudist alkoholivaba rabarberivahuvein Rabarbra Null.

Tallinna eriauhinna võitja kuulutas välja kolmapäeval toiduainetööstuse aastakonverentsil Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

„Alkoholivabu kvaliteetjooke juuakse nii meil kui ka lähinaabrite juures üha rohkem,“ ütles Riisalu. „Rabarbra Null väärib esiletõstmist, kuna laiendab alkoholivabade toodete valikut ja ühtlasi kasutab huvitavalt ära kodumaist toorainet. Samuti on Nulli pakend väga stiilne.“

Rabarbra Null on ainuke Eestis valmistatud alkoholivaba vahuvein, mis on saadud dealkoholiseeritud veinist ja värskest külmpressitud rabarberimahlast. 

Põhja-Tallinnas tegutsev Peenjoogivabrik Nudist OÜ on keskendunud eelkõige puu- ja juurviljadest madala suhkrusisaldusega kvaliteetveinide tootmisele, kasutades sealhulgas võimalikult naturaalset ja töötlemata toorainet.

Ettevõtet iseloomustab väikeettevõtjale omane laienev tooteportfell ning kasvav ekspordipotentsiaal vahuveiniturul. Nudisti bränd on suunatud traditsioonide kõigutamisele, mida ilmestab hästi ka eristuv turundussuhe kogukonnaga.

Eesti parima toiduaine konkurss toimus Eesti Toiduainetööstuse Liidu korraldusel tänavu 27. korda. Tallinn on andnud konkursil välja oma eriauhinda aastast 2003. Möödunud aastal sai Tallinna eriauhinna ettevõtte Be More Superfoods OÜ mustasõstra-mandli toorbatoon. Varasemate võitjatega saab tutvuda siin