26.04.2018

"Eesti Parim Toiduaine 2018“ Tallinna eriauhinna pälvis Puljong OÜ

Konkursi „Eesti Parim Toiduaine 2018“ auhinnad anti välja 25. aprillil Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Tallinn on juba üle kümne aasta pärjanud eriauhinnaga Tallinna ettevõtjate uusi tooteid.

Sellel aastal pälvis auhinna Foodstudio punase veini kaste Puljong OÜ-lt. Selle toote puhul hinnati kõrgelt olemasoleva toote väärindamist (tegemist on juba toodetavate naturaalsete puljongite väärtustamisega), ekspordipotensiaali ja naturaalsust.

Puljong OÜ tõi esmakordselt Eestis turule punase veini kastme, mis on täiesti naturaalne.

Foodstudio punase veini kaste on valmistatud vaid naturaalsetest koostisosadest ja 12 tundi keenud veise puljongist, misjärel on vein ca 30 % kokku keedetud ja edasi keedetakse puljongit ja veini koos ürtidega veel 4-6 tundi. Ehk punase veini kastme tootmiseks kulub 24 tundi.

Tallinna parim toiduaine 2018_punase_veini_kaste.png

Punase veini kaste on pakitud 230 ml pakendisse, millest peaks jätkuma 4-le inimesele. Kaste vajab vaid soojendamist ja ongi valmis serveerimiseks. Nüüd on jaetarbijatel võimalik osta ja kasutada restorani kvaliteediga praekastet.

Tallinna eriauhind, klaasikunstniku Anne-Liis Lehe valmistatud omanäoline eritellimustöö, väärtustab head eestimaist toitu.

Lisateave: 
www.puljongid.ee  (link http://www.puljongid.ee/et/puljongid/punase-veini-kaste)
„Eesti Parim toiduaine 2018“ auhinnasaajad: www.toiduliit.ee