25.10.2021

Kullaterad tegid suu leivaseks

18-22.oktoobrini kerkisid taignad ja huugasid ahjud – Kullaterad küpsetasid leiba!

Nädal algas karaski küpsetamisega. Rühmades uuriti leiva teekonda viljaterast söögilauani ja laualt põske, tutvuti leiva ajalooga ja söödi leivasuppi.

Teisipäeval vuristati kokku erinevaid leivamäärdeid ja maitsevõisid, mille valmistamiseks kasutati rohkelt oma õppeaias kasvatatud erinevaid maitserohelisi.

Kolmapäeval toimus suur ülelasteaialine Leivanäitus ja degusteerimine. Lisaks lastele küpsetasid kodudes ka emad-isad eriilmelisi leibu ja saiu.

Maitseelamusi jätkus kõikidel ja et mitte igal maal ei tehta meile tuttavat musta leiba, siis oli meie laual ka killukesi muude maade maitsetest. Näiteks itaalia valge leib ja  iiri pruun leib. Ei puudunud ka nostalgia - ehtne vanaemade aegne kardemonisai, mis viis oma imelise lõhnaga mõtted kaugele lapsepõlve. Esindatud oli ka meie oma Leiburi toodang, mida söödi üsna usinalt.

Kui algselt oli plaanis kõige maitsvam leib valida, siis lõppkokkuvõttes olid kõik leivad nii head, et ühte lemmikut oli väga raske teistest eristada.

Neljapäeval küpsetasid kõik soovijad õpetaja Anu juhendamisel päris oma leiva.

Vahva leivanädal sai lõpu “Pagar Võtaks” pagaripoe külastamisega. Pagaripoe töötajad olid nii külalislahked ja saime piiluda ka pagaritöökotta. Just siis võeti ahjust välja tulikuumad leivad. Ka esimesed piparkoogid said põske pistetud. Retsepte jagasime laste tungival soovil ka vanematega, et kodudes ikka küpsetamine jätkuks.

Allikas: Tallinna Kullatera Lasteaed

Uudise rubriigid: