Leivanädal Tallinna Lepatriinu Lasteaias
7 -11. oktoobril toimus meie lasteaias Leivanädal, mille raames tutvusid lapsed erinevat sorti leibadega ning kuulasid lugusid leiva tähtsusest läbi ajaloo eestlaste toidulaual.
Eesti leiva küpsetamise ajalugu ulatub sajandite taha, kus rukkileib on olnud igapäevase toidulaua keskne osa. Vanasti küpsetati leiba kodudes ja see oli väga hinnatud toiduaine, mida peredes lausa austati.Igal päeval said lapsed lõunasöögi kõrvale tutvumiseks maitsta erinevat leiba:
E (7.10) Seemneleib
T (8.10) Tume rustikalane seemneleib
K (9.10) Rukkileib
N (10.10) Pärmivaba leib
R (11.10) Hauka leib
Leival on ka oluline koht toidupüramiidis ja selle söömine on lastele kasulik. See sisaldab rohkelt kiudaineid, vitamiine ja mineraale, mis aitavad suureks ja tugevaks kasvada ning kujundada tervislikke toitumisharjumusi.
Rühmades viidi läbi leivaga seonduvaid õppetegevusi: näiteks Naerutriinud valmistasid küüslauguleibu, Päikesetriinud maalisid ja kleepisid leivast pilte, Pisitriinud vaatasid õppefilmi " Leivategu " ja mis toiduaineid kasutatakse leivataigna valmistamisel, Pilvetriinud ja Põnnitriinud valmistasid võileibasid.
Maitseelamuse osaliseks said kõik meie 12. rühma lapsed – leivad olid nii värsked, lõhnavad ja head.
Kiidame meie töökat kokk Annat ja suur tänu ka meie partnerile Baltic Restaurants AS’le, kes aitas kaasa Leivanädala toimumisele.
Maie Pärtna
õppealajuhataja