Priit Kuusk käis lasteaias oma retsepte degusteerimas
Seoses "Tähtede nädalaga" käis Priit Kuusk proovimas lasteaia lõunasööki. 13. mail olid menüüs tema ema Anne õunakook ja Gruusia kanakintsuliha.
Tähtede nädal on koolide mõistes saanud täiel rinnal hoo sisse sel näol, et kuulsused, kelle retsepte kohalik köögipere valmistab, käivad ka ise koha peal degusteerimas.Sel korral tegime koolide asemel proovi hoopis lasteaiaga ja Priit Kuusk ehk Wend käis 2-4 aastaste laste rühmas koos nendega einestamas.
Meie retk toidumaailma algas mõistagi köögist, kus Priit ise lastele toidupotid valmis sättis ning veidi kokaameti telgitagustest pajatas. Üles rühma jõudes aitas Priit lastele lõunasöögi taldrikutele serveerida ning maitses seejärel ka ise rooga. Kanakintsuliha riisi ja peedisalatiga maitses tema sõnul väga hästi ja andis paljuski edasi seda, mida Gruusias päriselt koges. Lapsed sõid samuti hea isuga pehmet kanaliha ning taldrikutele alles ei jäänud väga midagi. Õunakoogiga oli Priidul seevastu emotsionaalsemalt hoopis tugevam side, kuivõrd tegemist oli tema kadunud ema Anne retseptiga. Priidu sõnul oli ema tehtud koogi maitse ehk veel õunasem, kuid maitses siiski väga väga hästi. Lastele jõudis Priit rääkida ka oma vahvatest toiduelamustest mujalt maailmast ja nii saime teada, et ta on ära proovinud ka maoliha ning rohutirtsu. Esimene maitse talle täitsa meeldis, kuid rohutirtsu ta siiski söögiks ei soovitanud. Loodame, et need kaks muidugi meie menüüsse lähiajal tulemas ei ole :)
Täname omalt poolt tänast külalist Priitu, ning meie armast kokka Jana Smirnovat (Baltic restaurants AS), kelle imelised käed tänased road valmis küpsetasid. Lastele toit väga maitses ning viimanegi koogipuru kraabiti taldrikutel kenasti suhu.