Skip to content
Juurdepääsetavus
 °C

Tallinna XXI Kooli 3B klassi väikesed kokkajad valmistasid taimse pihviga maitsvat burgerit

3B klassi väikesed kokkajad koos klassijuhatajaga õppisid valmistama lapsevanemast ettevõtja ja toiduinnovaatori, Peeter Tava juhendamisel uudset ning tervislikku burgerit, mis oli valmistatud taimse pihviga.

Selle pihvi puhul on tegemist esimese Eesti teadlaste poolt välja töötatud taimevalgust tehtud tootega, mis on nii maitselt, väljanägemiselt kui ka tekstuurilt sarnane tavalise veiselihapihviga, aga ei sisalda ühtki loomset koostisosa.

Juhendaja andis algatuseks ülevaate selle toote loomise põhjustest ja murekohtadest, mis kaasnevad üha suureneva inimkonna ja liha tarbimisega nii meie planeedi kui ka inimese enda tervisele.

Hiljem said lapsed üheskoos valmistada igaüks endale burgeri, mis oli tehtud Thormi (www.thormi.ee) taimse pihviga.

„Burgeri valmistamine oli üsna lihtne, vaja läheb taimset pihvi, burgeri kuklit, tomatit, marineeritud kurki, punast sibulat, juustu, rohelist salatit ja majoneesi ning mis oluline -  see ei võta väga palju aega“ arvasid õpilased.

Huvilised leiavad täpsema retsepti siit: https://thormi.ee/gurmeekool/thormiburger-mahlane-gurmeeburger-taimse-pihviga/

Lapsed poleks iial uskunud, et see, mida söödi, polnud liha ja et nö. „mitte-liha“ nii hästi maitseda võib.

Huviga oodatakse uusi põnevaid töötubasid, et taas midagi erilist kokata-katsetada ja uusi maitseelamusi nautida.

Kõik aga nõustusid väärtusliku mõttega: „THORMIGA ON MAA ROHELISEM!“

Allikas: Juta Hirv, 21. Kool