Ülevaade Tallinna XXI Kooli Tervisliku toitumise kuu tegevustest
Tallinna XXI Koolis oli Tervisliku toitumise kuul koostöös juhtkonna, Tervisenõukogu ja õppetoolidega fookusesse seatud käsitleda teemasid, milleks on erinevad kalaroad, idud, tervislikud salatid ja vahepalad ning smuutid.
Üleskutse täitmise eesmärgil uurisid õpilased algklassides, loodus-, tervise-, kunsti- ja inimeseõpetuse tundides ning ka kunstiringis idudes sisalduvaid vitamiine ja mineraalaineid, tutvuti erinevate tervislike retseptidega, valmistati taimse pihviga burgerit ning õpiti tegema erinevaid kalatoite: lõhesuppi, lõhe-brokoli quiche’i, ahjulõhet brokoli, tartarkastme ja lutserni idudega ning lõhepirukat spinatiga. Lisaks tervislikke salateid ja vahepalasid, kokteile ja smuutisid. https://21k.ee/pics/2021-2022/2022-02-01%20Kokkuv%C3%B5te%20tervisliku%20toitumise%20kuust/
Kogu kooliperele ja lastevanematele viidi läbi Eesti Toitumisteraapia Assotsiatsiooni koolitaja ja toitumisnõustajaga otseülekandes ning järelvaadatavana õpetlik nõuandetund „Kuidas teadliku toitumisega positiivselt mõjutada oma tervist, energiat ja enesetunnet“.
Kõiki tegevusi kajastati huvigruppidele kooli kodulehe ja infoekraanide kaudu ning jagati kooliperele isuäratavaid retsepte, et hoida tervislikku ja mitmekesiselt tasakaalustatud toitumise mõtteviisi igapäevase toidu teadlikul valimisel ja tarbimisel.
Kooli juhtkond ja Tervisenõukogu pidasid liitumisläbirääkimisi Taimse Teisipäeva programmi eestvedajatega projektiga liitumiseks. Tutvuti Nutikasvuhoonega, et seda võimalusel hankida ning siis juba uuest õppeaastast õppetöös rakendada.
Kool osales Eesti Maaeluministeeriumi „Kala kõlab hästi“ kampaania raames ellu kutsutud koolinoortele suunatud kalaroogade konkursi projektis, mille käigus valmis kokkuvõttev video kalaroogade valmistamisest ja degusteerimisest: https://youtu.be/TArXclMisQc
Allikas: 21.Kool