Liigu sisu juurde
Tallinn.ee
Juurdepääsetavus
 °C
Otsi informatsiooni, teenuseid jne

Sport kooli

Sport kooli

SportKooli2017.jpg

Projekt „Sport kooli“ on suunatud 7-8-aastastele õpilastele, kes osalevad lisaks kooli kehalise kasvatuse tundidele täiendavalt liikumisharrastuse tundides „Sport kooli“ programmi raames.

Projekti eesmärk on tekitada õpilastes huvi liikumise ja spordi harrastamise vastu ning seeläbi suurendada laste kehalist aktiivsust. Koostöös spordiklubide ja kvalifitseeritud treeneritega tutvustatakse õpilastele erinevate spordialade põhitõdesid läbi liikumisalaste tegevuste, mis neid köidavad: erinevate spordialade tutvustused, liikumismängud jne. Projekti raames ei keskenduta ainult ühele spordialale, vaid tutvustatakse mitmeid erinevaid spordialasid, sest ainult nii leiab laps endale sobivaima liikumisala. Projektis saab valitud koolidest osaleda üks esimene klass või kooli poolt komplekteeritud grupp (kuni 30 esimese klassi õpilast).

Koolidesse oodatakse oma spordialasid tutvustama kvalifitseeritud treenereid. Ühe treeningtunni pikkus on 45 minutit ning spordiala tutvustava inventari võtab treener vajadusel ise kaasa. Amet sõlmib treeningute läbiviimiseks spordiklubidega koostöölepingud ning treeningute läbiviimise eest on treenerile ette nähtud tasu.

Perioodi kestvus on 10 nädalat – 05.02. - 19.04.2024 (koolivaheajal 26.02.- 03.03.2024 treeninguid ei toimu). Kokku osaleb 2024. aasta II perioodil 19 Tallinna kooli. II perioodi tunniplaan on nähtav SIIN.


Projektiga liitunud koolid:

  1. Pirita Majandusgümnaasium
  2. Tallinna Kuristiku Gümnaasium
  3. Tallinna Laagna Gümnaasium
  4. Tallinna Mahtra Põhikool
  5. Kadrioru Saksa Gümnaasium
  6. Tallinna Inglise Kolledž
  7. Tallinna Südalinna Kool
  8. Tallinna Juudi Kool
  9. Karjamaa Põhikool
  10. Tallinna Kunstigümnaasium
  11. Tallinna Järveotsa Gümnaasium
  12. Tallinna Õismäe Vene Lütseum
  13. Haabersti Vene Gümnaasium
  14. Tallinna Mustjõe Gümnaasium
  15. Hiiu Kool
  16. Tallinna Nõmme Põhikool
  17. Tallinna Pääsküla Kool
  18. Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium
  19. Tallinna Arte Gümnaasium


Spordiklubid ja treenerid, kes on huvitatud projekti raames treeninguid läbi viima ja oma spordiala tutvustama, palume saata e-kiri [email protected]

Näide "Sport kooli" ühest tunnist:

Projekt "Sport kooli" sai alguse koostöös Tallinna Spordi- ja Noorsooameti ning Tallinna Haridusametiga 2016/2017 õppeaastal, kui osales seitse Tallinna kooli. Pilootprojektis osales üle 200 esimese klassi õpilase ja tutvustati ühtekokku 23 spordiala. Õpilased said proovida võistlustantsu ja tennist, panna end proovile kergejõustikus, jalgpallis, karates, saalihokis, maadluses, kick-boxingus, vehklemises, korvpallis, käsipallis, võrkpallis, taekwondos, sport-chanbaras, akrobaatikas, võimlemises, judos, suusatamises, capoeiras jne.

Lisainfo:
Tony Liivak
tel 6404683
[email protected]

Viimati muudetud 05.02.2024